Gå til innhold
Annonse
Annonse

Kystlink seiler mellom Langesund, Strömstad og Hirtshals. De ansatte fikk oppsigelsene tirsdag kveld med varsel om at de ikke har jobb fra 1. november.

– Vi har gitt dem beskjed om at vi er i en veldig kritisk situasjon, og derfor har vi vært nødt til å gå til oppsigelser, sier administrerende direktør Jarle Dragsten til NRK

Pengesluk
Trafikken til Hirtshals og Strömstad skal ha vært et pengesluk i flere år, og selskapet trenger 50 millioner kroner om driften skal kunne fortsette. Den nåværende hovedaksjonæren Taubåtkompaniet A/S er ikke villig til å gi rederiet mer kapital, og foreløpig har det ikke vært mulig å finne en ny investor. Om en økonomisk redningsplanke ikke er klar innen få dager, er styrt avvikling eller konkurs eneste alternativ.
– Vi har tapt nok penger på Kystlink og ferjedrift fra Telemark, sier daglig leder i Taubåtkompaniet, Ole Torberg Bjørnevik til NRK. Fremtiden til ferjerederiet avgjøres i et styremøte torsdag.

Kystlink har problemer med å hamle opp med konkurrenten Color Line, som med sine nye superspeed-ferjer gjør turen mellom Hirtshals og henholdsvis Larvik og Kristiansand på drøyt tre timer.

Bente Lønø i Sjømannsforbundet, sier hun synes det er veldig trist at Kystlink nå sier opp sine ansatte.
- Dette er leit ikke bare for de ansatte og rederiet, men også for distriktet som mister fergeforbindelsen med kontinentet, sier Lønø til NRK.

Kilde: NRK

Annonse