MS «Fridtjof Nansen» er ett av Hurtigrutens skip som skal seile i sommer blant annet til Svalbard og fra Hamburg i Tyskland og til den norskekysten. Foto: Hurtigruten.

14 av 16 skip er tilbake i drift innen september

Nesten alle Hurtigrutens skip vil bli tilbake i drift innen utgangen av september. Dermed er de fleste permitterte tilbake i jobb i løpet av samme måned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Responsen da vi startet seilingene igjen i juni, var overveldende. Både gjester, mannskap og lokalsamfunnene langs kysten er glade for at vi seiler igjen. Etter hvert som reiserestriksjonene og innreisereglene nå blir endret, fortsetter vi opptrappingen mot vanlig drift, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i en pressemelding.

Han understreker at opptrappingsplanen forutsetter at de internasjonale reiserestriksjonene blir opphevet, og at utlendinger kan reise til og fra Norge.

Åtte av ti som reiser med Hurtigruten, kommer fra utlandet. Ifølge Skjeldam vil inntektene denne sommeren trolig falle med over 80 prosent. Rundt 400 ansatte på Hurtigrutens kontorer både i Norge og utlandet er fortsatt permittert.

Etter at MS «Finnmarken» ble satt tilbake i drift 16. juni, seiler nå til sammen fire skip mellom Bergen og Kirkenes. Innen utgangen av september vil samtlige elleve skip som trafikkerer denne ruten, være tilbake i drift.

I tillegg blir det igjen mulig å reise med ekspedisjonsskipene MS «Spitsbergen», MS «Fridtjof Nansen» og MS «Roald Amundsen». Skipene seiler i sommer blant annet til Svalbard og fra Hamburg i Tyskland og til norskekysten.