123 passasjerer nektes landgang i Bodø etter at en passasjer har fått påvist covid19. Foto: Sigbjørn Larsen.

123 passasjerer på "Sea Dream1" nektes landgang i Bodø etter koronasmittet passasjer

En dansk statsborger som har deltatt på cruise med Sea Dream i Norge har fått påvist covid 19. Dermed nektes 123 passasjerer om bord på “SeaDream1” landgang i Bodø. Alle om bord skal testes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

En dansk statsborger som var på cruise med “SeaDream 1” frem til 2. august er nå bekreftet smittet, skriver VG. Vedkommende forlot skipet i Tromsø og reiste til Danmark. Fra Bergen Havn har Skipsrevyen tidligere fått opplyst at Sea Dreams to cruiseskip kun skulle ha norske passasjerer om bord. 

Alle de 123 passasjerene om bord på cruiseskipet må dermed holde seg om bord. 

- Vi vil teste alle om bord, sier fylkeslegen i Bodø Kaj Brynjar Hagen. Sivilforsvaret har satt opp to telt på kaia hvor testingen vil foregå. Totalt er det dermed også 85 besetningsmedlemmer som skal testes.

– Et team fra Bodø legevakt og to testere fra sykehuset er på plass. Vi regner med at testingen vil ta et par timers tid. Prøvene sendes deretter til Nordlandssykehuset, som står klar til å analysere dem fortløpende. Vi regner med å få resultatet i løpet av kvelden, sier Hagen til VG.  Når vi har fått resultatet må vi ha et møte hvor vi drøfter saken og tar en avgjørelse på hva som skjer videre.

Cruiseskipet “Seadream 1” ankom Bodø havn rundt klokken 02.00 natt til onsdag, etter at det tirsdag ble kjent at en tidligere passasjer hadde testet positivt for corona.

– Vi vil heller gjøre litt for mye enn litt for lite, sier Hagen. Vi har ingen indikasjoner på smittespredning, men når det dukker opp et tilfelle må vi være ekstra på vakt. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med rederiet.