Ship of the Year 2018: Fra venstre Sandra Nekkøy (The Fjords), Rolf Sandvik (The Fjords), Tor Øyvind Aa (Brødrene Aa) , Torstein Aa (Brødrene Aa) og Gustav Erik Blaalid (Skipsrevyen).

Stor suksess for Skipsrevyen

SMM Hamburg: Utdelingen av Ship of the Year 2018 har igjen vært en stor suksess for Skipsrevyen. Nå tar andre land etter konseptet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ett av et titalls utenlandske fagmedier som skriver om Ship of the Year.

Utdelingen av årets Ship of the Year 2018 til Brødrene Aa AS for “Future of the Fjords” bygget for rederiet The Fjords DA, har vært en stor suksess for Skipsrevyen.

- En oversikt vi har gjort viser at nærmere 30 medier i inn-og utland har omtalt prisen. Det viser at norsk skipsbygging og norsk skipsdesign har evne til å skape overskrifter, sier sjefredaktør i Skipsrevyen, Gustav Erik Blaalid i en kommentar.

Han er nettopp tilbake fra SMM-messen i Hamburg som rangeres som en av de største maritime messer i verden.

Faksimile fra Teknisk Ukeblad (tu.no), ett av de norske mediene som gav fyldig dekning av utelingen av Ship of the Year.

Viktig for prisvinnerne

Administrerende direktør i The Fjords DA, Rolf Sandvik, uttalte til Skipsrevyen etter tildeling tidligere i uken at prisen er viktig for rederiet.

- Det er vanskelig å måle verdien i penger, men prisen har åpnet mange dører for oss, og nå opplever vi at interessenter kommer til oss, sier han. Å være andregangsvinner gjør ikke saken dårligere. Tvert om, skal vi tro direktøren.

Også administrerende direktør i Brødrene Aa AS, Tor Øyvind Aa fremhever prisen betydning.

- Uvurderlig, sier han kort og konsist til Skipsrevyen.

I gang med 2019

Skipsrevyen vil innen kort tid starte arbeidet med kåringen av neste års vinner. Allerede nå er det 4-5 skip som av innovasjonsmessig karakter aspirerer sterkt til den gjeveste utmerkelsen i norsk, maritim klynge, sier en ubeskjeden Gustav Erik Blaalid.

Han legger til at Skipsrevyen vil om kort tid åpne for stemmegiving på Ship of the Year 2019, som skal deles ut på Nor Shipping i Oslo 4.juni 2019.

Tar etter

Skipsrevyen har delt ut prisen Ship of the Year siden 1997. Hver gang knytter det seg stor spenning til kåringen av Ship of the Year. Siden starten har prisen vekslet mellom å bli delt ut annethvert på Nor Shipping i Oslo og annethvert år på SMM i Hamburg.

- Nå ser vi at andre land tar etter den norske suksessen. Danskene begynte for et par år siden med Danish Ship of the Year, og i USA er det noe lignende. Det som de andre landene ikke har, men som Norge har, er en maritim kompetanse som overgår det meste ellers i verden. Derfor blir den norske prisen så viktig, fremholder Blaalid.