Årets Skip 2010 – offentliggjøres på SMM i september

Statssekretær Rikke Lind og STX' Sigbjørn Akselvoll på SMM 2008 da M/S «Island Wellserver» ble Årets Skip.
– Vi har nå satt strek for flere nominasjoner til Årets Skip-prisen for 2010, forteller Asle B. Strønen, redaktør i Skipsrevyen.

I disse dager er det gått ut brev til de rederier og skipsverft som er involvert i de skipene som er nominert for i år, forklarer Strønen. Han retter en stor takk til alle leserne av Skipsrevyen som har kommet med forslag til årets kandidater!
Årets prisoverrekkelse skjer onsdag 8. september kl. 13.00 i Den norske hallen på verdens største skipsfartsmesse, SMM i Hamburg. – Det er svært gledelig at statssekretær Rikke Lind også i år har takket ja til å forestå prisoverrekkelsen. Med denne gesten bidrar man også fra myndighetenes side til å rette internasjonal oppmerksomhet mot norsk kompetanse innen eierskap/operasjon, bygging og design av avansert, innovativ og miljøoptimalisert tonnasje.

De nominerte er:
* Bergen Group BMV, bnr. 164 for Island Offshore
* Bergen Group Fosen, bnr. 82 for Volstad Maritime
* Myklebust Verft, bnr. 49 for Remøy Management
* STX Norway Offshore – Aukra, bnr. 706 for DOF ASA
* STX Norway Offshore – Søviknes, bnr. 705 for DOFCON ASA
* Ulstein Verft, bnr. 285 for Eidesvik Offshore
* Havyard Leirvik, bnr 088 for Havila Shipping & Acergy

Juryen
I løpet av sommeren velger juryen en vinner blant de nominerte og da oppfordres rederi, designer og byggeverft til å delta på prisoverrekkelsen i Hamburg.
Juryen består av tidl. adm.dir i Norges Rederiforbund, Rolf Sæther, adm.dir. i Norske Skipsverft Salgs- og markedsføringsorganisasjon, Birger Skår, samt Skipsrevyens redaktør Asle B. Strønen.
Sjekk også www.shipoftheyear.com