«Aqua Star» leveringsklar i mai

Foto: Fitjar Mekaniske Verksted

Prosjektleder ved Fitjar Mekaniske Verksted (FMV), Åsmund Sørfonn gleder seg over at leveransen av arbeidsbåten til Aqua Seawork nå er i en sluttfase. Levering er satt til uke 21.

Arbeidsbåten som har byggenummer 232 og er av designtypen HMFV har gjennomgått en del endringer ettersom nytt regelverk har trådt i kraft for de siste byggene.

-FMV232 blir levert i uke 21. Det har vært en del endringer på fartøyet slik at det er tilpasset det nye regelverket med blant annet frislipp på vinsj og haikjeft, forteller Sørfonn til skipsrevyen.no.

Aqua Seawork har allerede et HMFV-design i flåten sin, nemlig byggenummer 204 som var det første bygget i 15 x 12 serien.

Les også: Aqua Seawork utvider driften med ytterligere to fartøy

– Vi har bygget 10-12 av denne typen før. byggenummer 232er ganske lik byggenummer 216 av typen HMFV Sørfonn som ble levert til Stava Sjø i februar og er nesten identisk med nybygget, forteller Sørfonn.

Kapasitet til flere kontrakter

Heimli og FMV har samarbeidet om designet på den nye arbeidsbåten, som får navnet «Aqua Star».

Fartøyet er en katamaran med hoveddimensjoner 14,99x12x3,9 meter. Designet skal være spesielt godt egnet til ulike arbeidsoppgaver rettet mot havbruksnæringen. Den har innredning for tre-fire personer, bysse, messe og det som skal til. Og byggeprosessen har vært smertefri, ifølge prosjektlederen.

Les også: Tett samarbeid mellom Heimli og FMV

-Det har vært en grei jobb uten overraskelser. Vi har som nevnt lang erfaring med denne type båter, og skal bygge flere av dem. Etterspørselen er stor, og vi har kapasitet til flere kontrakter, avslutter han.

Hoveddata
– To kraner, á 65 tm og 32 tm
– Vinsj 60 tonn
– Hovedmaskineri 2 x 500 hk
– Aggregater 1×84 kW og 1×23 kW
– Dekksareal ca. 100 m2 og lastekapasitet dekk ca. 100 tonn

DEL