Alusafe 2000 Fast Rescue and Utility Vessels

Maritime Partner AS, Ålesund har levert de to første fartøyene med byggenumre 1330 og 1331 av en serie på seks Fast Rescue and Utility Vessels til Den algeriske marine. Det skjedde 16. oktober, og båtene er av typen Alusafe 2000 og er bygget på Kvennaneset i Ålesund i tidligere Liaaens lokaler.

Kontrakten ble gjort i juni 2007 til total pris ca. NOK 110 millioner. Fartøyene er en videreutvikling av en type som Maritime Partner har levert til spansk redningstjeneste.
Skrogene er bygget i Latvia. Toppfarten for de vel 20 meter lange båtene er oppunder 30 knop, og redningsfartøyene kan drive effektiv tjeneste både langs kysten og langt til havs.

Ved å få en kontrakt på så mange enheter samtidig har Maritime Partner kunne rasjonalisere byggeprosessen. Fartøyene har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 20,20 m
Bredde 5,60 m
Dybde i riss 1,50 m
Service vekt 24 t
Brennoljekapasiteten er 2600 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av to MTU S60 dieselmotorer som hver yter 552 kW og er levert av Bertel O. Steen Teknikk. Propellanlegg er fra Helseth og gear er type Twin Disc. Hjelpemaskineriet består av to Nogva Nanni motorer med Leroy Somer
generatorer.
Isowest har utført isoleringsarbeidene, og båtene har en Yanmar motor med pumpe fra Wilhelm Ruberg til Fi-Fi operasjoner.

Diverse
Fartøyene er utstyrt med en Palfinger kran fra Bergen Hydraulic og fender fra Plany. Libra Plast har levert dører og luker, mens lanterner kommer fra Tranberg. Isowest har utført innredningsarbeidene, inkudert møbler. De elektriske arbeidene er utført av IS Elektro. Fartøyene opereres av et mannskap på fire personer.

Elektronikk
Florvaag Elektronikk har levert den elektroniske broutrustningen med Furuno M-1933 radar, Furuno GP-32 GPS, Furuno Navpilot 500 autopilot, ProNav gyrokompass, Furuno FM-8500 VHF radio m/GMDSS, Furuno Navtex NX-500, Motorola VHF/UHF radio og Furuno FI-30 info-system.

DEL