Aker Yards i Frankrike bygger fire cruise-giganter samtidig

Klar til å bli døpt...
Aker Yards France, kanskje bedre kjent som Chantiers de l’Atlantique, har nå under bygging fire cruise-giganter samtidig for ett og samme rederi – MSC Cruises i Italia. I motsetning til Aker Yards cruiseverft i Finland går byggingen i Frankrike på skinner, uten forsinkelser, og på budsjett. Til tross for streikeglade franskmenn. Det virker som om verftsarbeiderne har forsonet seg med ny, norsk eier (så lenge det varer).

De fire skipene er «MSC Poesia», «MSC Fantasia», «MSC Splendida» og «MSC Magnifica». Til sammen representerer de fire skipene 450.000 tonn stål, som skal bli til verdens mest moderne cruiseflåte i 2010.
Byggingen av de to første går så det griner. «MSC Poesia», det tredje skipet i Musica-klassen (89.600 bt) er nesten ferdig for dåp den 5. april i Dover. «MSC Fantasia» (133.599 bt) ble sjøsatt i februar, med Skipsrevyen til stede. Nå gjenstår utrustning av skipet, før dåpen finner sted 18. desember i Napoli.
Samtidig pågår byggingen av modulene til det som skal bli «MSC Splendida» (søsterskip til «MSC Fantasia»). Hun skal være ferdig i juni 2009.
Det fjerde skipet – «MSC Magnifica» – ble påbegynt i august 2007. Hun skal leveres i 2010.
Disse fire skipene vil ha totalt 5824 lugarer, og en totalkapasitet på 14.000 passasjerer. Fellesområdene ombord vil utgjøre mer enn 100.000 kvadratmeter.
Men Aker Yards, France, bygger ikke bare for MSC Cruises. Ordreboken inneholder også to cruiseskip til Norwegian Cruise Line, som også skal leveres før utgangen av 2010.
Og vel å merke: Aker Yards, France, består også av et mindre verft i Lorient, samt et selskap som bygger lugarer i tillegg til et designselskap. Verftet i Lorient holder for tiden på med å ferdigstille er ropax til General Counsil of Morbihan – søsterskip til «Bangor», og ikke minst tre gassferger – de nye Nesoddbåtene – til Tide Sjø. De skal leveres første halvår 2009.

DEL