Gå til innhold

Det er ikke kun utenlandske turister fra hele verden som drømmer om en reise med Hurtigruta. Det er også mange nordmenn som har dette høyt oppe på listen over ting de ønsker å gjøre minst én gang i livet. Hurtigruta tar deg med langs den vakre kysten vår og du får se mye spektakulært på ferden nordover.

Enten du blir med på cruise én vei eller det er en rundtur du ønsker deg, så koster en tur med Hurtigruta unektelig en del penger. Da kan kanskje et alternativ til lån uten kredittsjekk hjelpe deg med å realisere drømmen.

Lån uten kredittsjekk

Det kan nok være slik at noen ønsker seg et lån uten kredittsjekk. Det kan være flere grunner til dette, som at du tenker at en kredittsjekk tar lang tid eller at du kanskje har en historikk som kan gjøre det vanskelig å få lån.

I Norge er det slik at bankene er pålagt å utføre kredittsjekk av alle som søker om å låne penger. Dette er fordi myndighetene ønsker å beskytte de som ønsker å ta opp lån og bidra til å forhindre at disse ikke tar opp mer enn de kan klare å betale tilbake. I tillegg beskytter dette også långivere fra å låne ut penger de med stor sannsynlighet vil ha problemer med å få tilbake.

Hva er en kredittsjekk?

En kredittsjekk vil rett og slett si at banken du søker om lån hos sjekker deg opp i flere offentlige registre. Du må oppgi enkelte opplysninger når du søker, som hvor mye du har i inntekt. Banken sjekker så opp om dette stemmer.

I tillegg ser de på hva du har av gjeld fra før for å finne ut om du vil ha nok igjen til å kunne betale avdrag. Det viktigste du sjekker opp er om du har noen betalingsanmerkninger. Har du det, vil du få nei uansett hvor lite lånet du søker om er.

Alternativer til lån uten kredittsjekk

Det finnes noen ting du kan gjøre dersom du får avslag på en søknad eller vet at du har dårlig kredittverdighet. Det ene er selvsagt å betale ned utestående gjeld før du søker om ny. Når du har blitt kvitt betalingsanmerkninger, vil det bli lettere å få tilslag på et lån.

Dersom du har fått ny jobb med høyere inntekt, kan du informere banken du søker hos om dette. Det kan være det som skal til for at banken skal se at du kan betjene lånet du søker om. Vær dog oppmerksom på at dersom du har betalingsanmerkninger vil dette være grunn til avslag uansett.

Andre tips er å søke sammen med en annen, søk om et mindre beløp og/eller søk hos flere banker.

Søk hos flere banker

Når du skal søke på et alternativ til lån uten kredittsjekk, vil det være smart å søke hos flere banker. Dog kan det være litt av en jobb å finne ut hvilke banker du skal søke hos. Du ønsker tross alt å søke hos de rimeligste og ikke de dyreste.

Da kan det være lurt å ta i bruk en sammenligningstjeneste som Matchbanker.no. Her finner du en oppdatert oversikt over banker som tilbyr alternativer til lån uten kredittsjekk. Alt du trenger gjøre er å søke hos de bankene fra listen som du finner mest attraktive.

Når du har fått inn svarene på søknaden din, vil du forhåpentligvis være i stand til å bestille en tur med Hurtigruten og gjøre deg klar til å nyte den vakre norske kysten.