Gå til innhold

Actemium reduserer utslippene i svenske havner

Annonsørinnhold fra Actemium
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Actemium har bygget et dusin OPS (Onshore Power Supply, landstrøm for skip), både i Sverige og i utlandet

Våre anlegg bidrar til å redusere utslipp av luftforurensning fra fartøyene i havnebyene våre. Vi leverer i disse dager nye OPS-anlegg i Gøteborg og Luleå havn. Fra tidligere har vi levert slike OPS-anlegg i Gøteborg, Karlskrona,Trelleborg, Ystad, Stockholm, Nynäshamn, Visby, Oslo, Kristiansand og Dunkirk i Frankrike.

Actemiums driftede OPS-anlegg reduserer i dag utslipp av miljøgifter fra fartøyene, tilsvarende hundretusener av biler i årlige utslipp.

Etter levering får havnen et OPS-anlegg som inneholder all teknologi for å konvertere landelektrisiteten til skipets system. OPS-anlegget kan enkelt

flyttes innenfor havnen når forholdene endres i driften.

Ingemar Gustavsson, ansvarlig for OPS i Actemium, forteller om den økende interessen for OPS fasiliteter:

- OPS er et komplett landforbindelses -system som muliggjør fremtidens miljøvennlige sjøfart. Interessen har vokst jevnlig siden vi startet OPS-virksomheten i 2010. I 2012 bygde vi til da verdens største OPS-anlegg i Ystad havn.

Vi er stolte av å bidra til et bedre miljø gjennom vår fleksible løsning, som vi bygger i Actemium Electro sine lokaler i Stora Höga, like nord for Gøteborg.

Systemet kan være i drift hvor som helst i verden innen en måned etter levering. All lokal montasje utføres av våre lokale enheter da vi er en global aktør med enheter fordelt rundt om i verden, også i Norge. Actemium tilbyr også service, vedlikehold og overvåking.

Fasilitetene er laget etter verdensstandardene ISO / IEC / IEEE 80005-xx.

For å vite mer om landforbindelsene våre, les mer på www.actemium.se/ops eller kontakt Ingemar Gustavsson på ingemar.gustavsson@actemium.com.