800 Rolls-Royce Marine-jobber i fare

Illustrasjonsfoto: Rolls-Royce

Rolls-Royce skriver i en pressemelding at at selskapet omorganiserer den marine divisjonen. Det har blitt foreslått en reduksjon på 800 medarbeidere globalt i løpet av første halvår 2017. 

Antallet er betinget av kommende drøftinger med de tillitsvalgte.

– Det er aldri lett å måtte gå til det skritt å nedbemanne, men vi har ikke andre valg enn å fortsette med å tilpasse oss markedet. Vi har en grunnleggende sterk virksomhet som skal jobbe seg gjennom kortsiktige men store utfordringer, og samtidig fokusere for framtidig teknologi som skal skape vekst, sier Mikael Makinen, divisjonsdirektør for Marine i Rolls-Royce i meldingen.

Samtidig med meldingen om omorganiseringer, annonserer Rolls-Royce økte investeringer i teknologiutvikling og servicekapasitet i Ulsteinvik på Sunnmøre. Dette er en av konsernets ni lokasjoner i Norge, og her driver Rolls-Royce utvikling, produksjon og service av propulsjonsteknologi. De kommende organisasjonsendringene vil også gjenspeile økt satsing på utvikling av elektriske og digitale løsninger for det fremtidige maritime markedet.

Per i dag har marinedivisjonen cirka 4800 ansatte i 34 land, hvorav omlag 1900 i Norge. Dette er status etter at konsernet siden midten av 2015 har redusert med cirka 1000 stillinger i Marinedivisjonen globalt, hvorav omtrent halvparten av dette var medarbeidere som hadde arbeidsted i Norge.

DEL