Pumpespesialisten PG Flow Solutions sikrer brønnbåtavtaler

Denne typen sjøvannsirkulasjonspumpe vil anvendes om bord i båten. Foto: PG Flow Solutions

Det norske selskapet PG Flow Solutions skal levere sjøvannsirkulasjonspumpe til brønnbåten som Sefine Shipyard i Tyrkia bygger for DESS Aquaculture Shipping, en joint venture mellom Marine Harvest og Solstad-Farstad.

PG Flow Solutions leverer pumpene som underleverandør til Ålesund-baserte Cflow Fish Handling, som skal levere et komplett fiskehåndteringssystem for de to brønnbåtene.

De to brønnbåtene vil være 84,4 meter lange, ha en bredde på 16 meter, og en brønnkapasitet på mer enn 3500m3. Lasterommet er utstyrt med undertrykks-lastesystem med vannseparasjon og –gradering, samt glidende skott og overtrykks-lossesystem, opplyses det i en pressemelding.

PG Flow Solutions skal levere et lavtrykks pumpesystem til hver av de to brønnbåtene. Pumpeystemet skal sørge for kontinuerlig sjøvannssirkulasjon i båtens brønn, for å muliggjøre transport av levende fisk,  primært laks fra oppdrettsanleggene. Sirkulasjonssystemet har en samlet kapasitet på 28 000 kubikkmeter sjøvann i timen.

Kontraktsverdier er ikke oppgitt. De to båtene skal leveres fra skipsverftet i 2019.

– Vi har et godt samarbeid med Cflow Fish Handling på en rekke akvakulturprosjekter, så vi er glade for muligheten til å jobbe sammen med dem igjen. Sjøvannsirkulasjonspumpen vår kan enkelt vedlikeholdes av mannskapet på brønnbåten, så det er en kostnadseffektiv løsning som sparer tid og penger samt sikrer god fiskevelferd, sier Roy Norum, konsernsjef i PG Flow Solutions i meldingen.

Brønnbåtene er utformet for å øke fiskens velferd, hygiene, kvalitet og miljømessige aspekter betydelig. Det er det norske selskapet Salt Ship Design som har designet fartøyene.

DEL