MS Stavangerfjord (Foto: Espen Gees)

Fjord Line seiler mot "All time High"

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fjord Line har hatt en formidabel start på 2014 med over 100.000 reisende på linjene for de to nye cruisefergene. - Ved utgangen av april lå passasjertallet på linjen Bergen - Stavanger - Hirtshals 14 prosent høyere enn et optimistisk budsjett, og 13 prosent høyere enn budsjett på linjen mellom Langesund og Hirtshals. Plassreservasjonene for perioden frem til årsskiftet indikerer at vi seiler mot «all time high», sier administrerende direktør Ingvald Fardal.

Fjord Line startet i juli i fjor seilingene med MS «Stavangerfjord»; den første av to store og miljøvennlige cruiseferger bygget av Bergen Group ved verftet i Fosen. I de første månedene samseilte MS «Stavangerfjord» på de to linjene med skipet som nå bygges om for å trafikkere på Fjord Lines nye linje mellom Sandefjord og Strömstad. I mars i år startet den andre av de to nye cruisefergene; MS «Bergensfjord» sine seilinger på de to linjene.

- Bookingtallene for perioden mai til og med desember i år bekrefter det som har ligget til grunn for byggingen av de to cruisefergene, nemlig at et kvalitativt bedre tilbud i form av nye og komfortable skip med daglige avganger fra alle fire havner skaper økt etterspørsel i markedet. Med hensyn til passasjerer på linjen Bergen - Stavanger - Hirtshals er plassbestillingen nå 29 prosent høyere enn tilfellet var i mai fjor for samme periode. For linjen Langesund - Hirtshals er veksten i billettsalget for de åtte månedene hele 371 prosent sammenlignet med antall solgte billetter på samme tidspunkt i fjor, opplyser Fardal.

Fjord Line-sjefen sier at veksten i antall reisende hittil i år og for resten av året fordeler seg noenlunde jevnt mellom det norske og det utenlandske markedet. - Fjord Line bidrar dermed til vekst i turisttrafikken både ut av landet og inn til Norge, understreker han.

Vekst i godstrafikk

Foruten passasjertrafikk tilbyr Fjord Line også transport av vogntog og gods på linjene mellom de tre havnene i Norge og Hirtshals. I perioden 1. januar - 30. april lå veksten i godstrafikken 44 prosent høyere enn budsjett på linjen Bergen - Stavanger - Hirtshals og 14 prosent over budsjett på linjen Langesund - Hirtshals.

- Daglige avganger og høy regularitet gir transportørene stor grad av sikkerhet for at lastene med gods kommer frem til mottaker til avtalt tid, påpeker Fardal.

Ekspress over Skagerrak

Fra midten av mai til slutten av august seiler HSC «Fjord Cat» på linjen mellom Kristiansand og Hirtshals med opp til tre rundturer daglig. - Også for Fjord Line Express tyder forhåndssalget av billetter på at vi går mot en meget god sesong, sier Fardal.

Klar for Sandefjord - Strömstad

Fredag 20. juni starter Fjord Line seilingene med ombygde MS «Oslofjord» på linjen mellom Sandefjord og Strömstad med to rundturer daglig året rundt. - Skipet ferdigstilles ved verftet i Finland i disse dager og vi har store forventninger til trafikken på den nye linjen, avslutter Ingvald Fardal.