Hjem Nyhetsarkiv Unitor Ballast Water Treatment System skal installeres på fire nybygg

Unitor Ballast Water Treatment System skal installeres på fire nybygg

av -

Wilhelmsen Ships Equipment (WSE) har mottatt en ordre fra et av de store japanske verftene for det typegodkjente Unitor Ballast Water Treatment System (Unitor BWTS). Ordren er for fire General Cargo Carriers for Gearbulk Shipowning Ltd, under prosjektledelse av Kristian Gerhard Jebsen i Norge.

De to første skipene har leveranse i 2012, og de to andre i 2013. På hvert av fartøyene vil Unitor BWTS bli installert på to ballast pumper med en kapasitet på 750m3/t.

Den 31. august mottok Unitor BWTS typegodkjenning. Typegodkjenningen er utstedt av South African Maritime Safety Authority (SAMSA) under myndinghet av Sør-Afrikas Department of Transport.

«Denne ordren markerer en ny milepæl for WSE ettersom det er den første orden vi har signert etter typegodkjenningen av systemet,» sier Peter Stockley, president i WSE. «Vi har fått mye positiv oppmerksomhet for systemet vårt, og vi håndterer henvendelser som dekker en rekke behandlingskapasiteter og skipstyper.»

Hittil WSE har vunnet kontrakter for 12 systemer, inkludert nybygg ved Hyundai Heavy Industries (HHI) og Mitsubishi Heavy Industries (MHI). «Tilbakemeldinger fra våre kunder tyder på at de valgte Unitor BWTS av en rekke årsaker. Systemet behandler kun ballastvann på inntak, noe som forenkler den operative prosessen. Liten størrelse og svært lavt energiforbruk gjør teknologien til en fleksibel og økonomisk løsning for både nybygg og retrofits. Videre er kundenes tilgang til vårt globale nettverk i over 116 land en viktig fordel,» avslutter Stockley.

Teknologien som benyttes i Unitor BWTS er levert av det sør-afrikanske selskapet Resource Ballast Technologies (RBT). Systemet produseres, markedsføres og selges globalt av WSE. Med støtte fra vårt globale nettverk er Unitor BWTS et sikkert valg for systemets levetid.

Hvilket skip bør få Ship of the Year-prisen på SMM i september? Send inn ditt forslag her.