Hjem Nyhetsarkiv Rolls-Royce sikrer kontrakt på to Farstad-skip

Rolls-Royce sikrer kontrakt på to Farstad-skip

av -

Rolls-Royce skal levere design og utstyr på to avanserte ankerhåndteringsfartøy til Farstad Shipping. Kontrakten har en verdi på om lag 500 millioner kroner for Rolls-Royce.

De to fartøyene får Rolls-Royce design av typen UT 731 CD – utstyrt med flere kraftige vinsjer som kan taue og ankre opp oljeplattformer samt fungere som forsyningsskip. De kan operere i ekstreme klimatiske forhold, på vanndybder inntil 3000 meter. De blir også utstyrt for arbeid under vann.

Dette er det syvende og åttende fartøyet som Farstad bestiller av denne typen. Fire av dem er i arbeid, mens to er under bygging og planlagt levert i 2013. De to fartøyene som nå er bestil skal bygges ved verftet STX OSV Langsten, for levering i første halvår av 2014.

- Rolls-Royce har hatt gleden av å samarbeide med Farstad og STX OSV ved en rekke anlendinger, og er stolte over å få en gjentakende ordre som dette. Det viser at vi utvikler fartøy som fungerer godt og skaper resultater for eier og operatør, sier Anders Almestad, konserndirektør for Offshore i Rolls-Royce.

UT 731 CD bygges etter DNVs miljøklassifisering ”Clean Design”. Hvert fartøy får en fullt integret utstyrspakke fra Rolls-Royce, med blant annet dekksmaskineri, kontrollsystemer og et diselelektrisk hybrid propellanlegg som gir best mulig ytelse til enhver oppgave, og samtidig bidrar til redusert drivstofforbruk og mindre utslipp av CO2. Fartøyene er 87,4 meter lange, 21 meter brede og har en dødvekt på 3 900 tonn. Trekkraften (bollard pull) blir på ca 260 tonn, og fartøyene vil ha 24 000 BHP innstallert (Break Horsepower). Dekkskapasiteten er 760 m2.

Hvilket skip bør få Ship of the Year-prisen på SMM i september? Send inn ditt forslag her.

LIGNENDE ARTIKLER

av -
Ålesundsrederiet Farstad Shipping ASA har sikret seg en rekke nye kontrakter for flere skip, samt opsjoner. Verdien av de faste kontraktene ligger på 525...
Far Sigma (Foto:Harald Valderhaug)

av -
Farstad Supply AS og Farstad Shipping ASA som manager overtok Anchor Handling Tug Supply Standby-fartøyet M/S «FAR SIGMA» fra VARD Langsten den 10. februar...