Hjem Båtomtaler Båtomtaler 4-2007 M/S «SMØLA I»

M/S «SMØLA I»

Ørnli AS, Norddyrøy overleverte M/S «SMØLA I» som byggenummer 60 til Salmar Farming AS, Kverva 18. juli.

Dette er en arbeids-/fôringsbåt bygget med enkeltskrog med utfallende baug, tverrhekk og skansekledning rundt hele fartøyet. Styrehuset som er arrangert forut, er innredet for tre manns besetning. Båten kan ta opp til 20 tonn dekkslast. Kran er plassert i senter akter, og capstan er på styrbord side aktenfor styrehus.
M/S «SMØLA I» har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 13,00 m
Bredde 5,15 m
Dybde i riss 1,53 m
Dekkslast 20 t
Brennoljekapasitet er 2×1000 liter, og kapasitet for ferskvann 500 liter.

Dekk/innredning
Båten er utstyrt med 9,5 t/m Palfinger PK 10000A kran fra Bergen Hydraulic AS, og 3 tonns capstan fra Sveiseservice AS. Servi Motion Control AS har levert hydraulikkpumpe- og komponenter, mens hydraulisk høytrykksspyler kommer fra Idema Aqua. Båten er oppmalt med Hempel malingsprodukter. Redningsutstyret ombord er leveranser fra Erling Haug AS som også har levert anker og kjetting.
O.S. Solhaug har stått for leveransene av hovedtavle type SOL 2, lyskaster type Seematz 500 W og øvrig belysningsutstyr. Batterier er levert av Sønnak AS. De elektriske installsjonene er utført av Elektroteam AS og Ørnli.
Fibo innredningspaneler er anvendt i innredningen, Waeco Norge har levert defroster og varmtvannsbereder og bysseovn er fra Pyro. Ahlsell har supplert sanitæranlegget.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Nogva Scania DI 1265M dieselmotor som utvikler 320 hk v/2200 o/min. Motoren er koblet til et Nogva ES25-Ø85/1150 propellanlegg via et Nogva HC-168-C reduksjonsgear. Manøversystem er type Marol levert av Sea-Tek AS, og styremaskin er type Tenfjord. Båten har en Petter 50 hk baugthruster.
Lense- og spylepumpe, samt pantrypumpe er av type Johnson og levert av Leif H. Strøm.

Elektronikk
Argon AS har levert det elektroniske utstyret som alarmsentral type AV 790 Y, kombinert radar, ekkolodd, GPS, kartplotter av type Simrad CX34E, Simrad AP35 autopilot, Simrad RT64H VHF, mens magnetisk kompass er fra Carl Faannessen. Mobiltelefon er type Nokia 810, og CD-radio type Sony er fra Bilradiospesialisten.

Ørnli AS skal levere en arbeidsbåt til Vest Marin Produksjon i september.