Hjem Båtomtaler Båtomtaler 4-2007 M/S «RYGERFONN»

M/S «RYGERFONN»

Brødrene Aa AS, Hyen har levert byggenummer 247, M/S «RYGERFONN», til L. Rødne & Sønner AS. Det skjedde 22. juni med dåp i Rosendal utført av gudmor Børrea Schau-Larsen.

Explore Hardangerfjord
Rederiet skal drive ruten som Hordaland fylkeskommune har opprettet mellom Rosendal, Os og Bergen. Her skal fartøyet erstatte «Rygerkongen». Båten har plass til 97 passasjerer og har en marsjfart på ca. 35 knop. Det er lagt vekt på god plass både på dekk og innendørs.
Målsettingen er å forlenge sesongen i Hardanger og indre del av Sunnhordland. Her inngår ruten Norheimsund-Utne-Lofthus-Kinsarvik-Ulvik-Eidfjord som er utvidet til å bli utført i fem måneder. Fylkeskommunen deltar med 3,3 millioner kroner i prosjektet.
Design av overbygg er utført av Hareide Design Mill, og båten er bygget i karbonsandwich med DIAB som kjernemateriale og med karbonfiber fra Devold AMT. Reichhold har levert polyester og vinylester. Båten er bygget etter HSC – 2000 koden og er godkjent for fartsområde 4.

M/S «Rygerfonn» har følgende hoveddata:

Lengde o.a. 23,00 m
Bredde 8,00 m
BT 144
Passasjer kap. 97
IMO 9383364

Tankkapasitetene er på 3000 liter brennolje og 1000 liter ferskvann.

Maskineri
Fremdriften besørges av to MTU 10V2000 dieselmotorer som hver yter 749 kW v/2300 o/min, og som driver Servogear propellanlegg type HD 220 med reduksjon 2,906:1 via reduksjonsgear av samme fabrikat. Fartøyet har et Tenfjord styremaskineri og en Sleipner baugpropeller type SP 550 HYD. Hjelpemaskineriet består av to Kohler 20EF20D motorer hver på 19,8 kW.
Pumper er fra Allweiler, og Naustdal Blikkenslagerverksted har utført isoleringssarbeidene og har også levert ventilasjonsanlegget. Ahlsell har hatt rørleveranser. Maskinrommet er brannsikret med et Inergen brannslukkingssystem fra Zenith Elektro.

Diverse
Ankervinsj er levert av MB Hydraulikk, utvendige dører er fra Libra Plast, Tranberg har levert lanterner og Norselight lyskastere til båten. Redningsutstyret innbefatter to Zodiac redningsflåter à 150 personer.
Fjordesign AS har utført innredningsarbeidene sammen med verftet, og møbler er levert av West Mekan. Jets Vacuum har stått for toalettutstyret. De elektriske installasjonene er utført av NB Elektro, og Industritjenester har vært el. teknisk konsulent.
Det elektroniske utstyret er levert av Landor Larsen Elektronikk AS og omfatter JRC JMA 5320 radar, JRC JMA 5106/4BB radar, Simrad RC 25 kompass og Admiral elektroniske kart.

Brødrene Aa AS skal levere en katamaran til Florø Skyssbåt i september/oktober. I desember skal bnr. 251 leveres til Fosen Trafikklag, og en søsterbåt følger i februar 2008. Stavangerske har bestilt bnr. 253 for levering i april 2008, og bnr. 250 er et utviklingsprosjekt i eget regi.