Hjem Nyhetsarkiv Leverer designpakke til Einar Erlend

Leverer designpakke til Einar Erlend

av -

Solstrand Trading AS i Tomrefjord har inngått en avtale om levering av komplett designpakke til nye Einar Erlend.

Den nye Einar Erlend vil bli bygget og utrusted ved Vestværftet ApS fra Hvide Sande på Jylland i Danmark, og får byggenummer 299. Levering er satt til desember 2013.

Solstrand Trading AS er ett nystartet uavhengig konsulent selskap som ble etablert for vell et år siden av Jan Ståle Aas og Reidar Aas og har kontorlokaler i Tomrefjord. 
Designet på Einar Erlend har kommet sammen ved en nær dialog med Johan M Meløysund og hans sønner Einar og Erlend Meløysund, og er således en skreddersøm til rederiet.

Fra Venstre mot høyre:

Ove Kristensen(Vestværftet), Johan M Meløysund(Reder), Reidar Aas(Solstrand Trading) Brian Sangill(Vestværftet)


Johan og Reidar har også gjennom tidligere samarbeid utviklet båter sammen, og dette blir den 3. båten Reidar har designet til Johan. Den første var designet i 1985, og nåværende Einar Erlend designet og levert i 2001.

Båten får en lengde overalt på 37,25m, og en bredde på 9,8m, bruttotonnasje er på 499BT. RSW tanker er på til sammen 419m3. Det er arrangert for 8 personer i inneredningen fordelt på 6 enmanns lugarer og 1 tomanns lugar.

Det er i hele prosjektet lagt vekt på anerkjente Norske produkter.

Hvilket skip bør få Ship of the Year-prisen på SMM i september? Send inn ditt forslag her.

LIGNENDE ARTIKLER

av -
M/S «BRATTSKJÆR» ble levert fra Vestværftet ApS, Hvide Sande i Danmark til Brattskjær AS, Rørvik som byggenummer 297 den 12. februar 2013. Fartøyet er...

av -
Dagfinn Pettersen, Hesnesø i Grimstad kommune overtok reketråleren M/S «VÅGAN» fra Vestværftet ApS, Hvide Sande i Danmark den 1. oktober 2012 som verftets byggenummer...