Hjem Nyhetsarkiv Kjølstrekkseremoni for Havyard 843 AHTS for Sinopec på Yuexin skipsverft

Kjølstrekkseremoni for Havyard 843 AHTS for Sinopec på Yuexin skipsverft

av -

I februar 2010 signerte Havyard Group kontrakt med Sinopec Corp. (China Petroleum & Chemical Corporation) på levering av design og engineering for bygging av en Havyard 843 Anchor Handling Tug Supply Vessel (AHTS). Senere samme året fikk Yuexin Shipbuilding kontrakt på å bygge fartøyet for Sinopec. Dette var en viktig og prestisjefylt kontrakt Havyard Group da det var det første Havyard design til en kinesisk reder og siden Sinpopec er ett av de største oljeselskapene i Kina.

Havyard Group hadde allerede etablert et nært samarbeid med Yuexin Shipbuilding som leverte to Havyard 842 AHTS i fjor. Dette samarbeidet har blitt ytterligere styrket gjennom design og engineering fasen for Havyard 843 designen for Sinopec. I tillegg til å levere design og engineering har Havyard Group et program for deling av skipsbyggingsteknologi med Yuexin for å sikre best mulig prosjektgjennomføring og sluttresultat for verft og reder.

Lørdag i forrige uke nådde Yuexin en viktig milepæl da de kunne gjennomføre kjølstrekkseremonien på Havyard 843 (Yuexin nybygg nr. 3138) sammen med Sinopec. Seremonien ble gjennomført i tørrdokk nr. 2 på Yuexin med representanter fra verft, reder, Marine Safety Administration of China, Havyard China og klasseselskapene DnV og CCS.

Skipet av Havyard 843 design er planlagt levert fra Yuexin til Sinopec april 2012 og Havyard fortsetter å fokusere på støtte verft og reder i byggeprosessen for å sikre suksessen til prosjektet. Tett samarbeid og gode relasjoner mellom partene har vært en nøkkelfaktor for suksessen så langt og vil være det i fortsettelsen. Vi har etablert en veldig god måte å samarbeide på, både med Yuexin og Sinopec og har en god plattform for å finne nye, felles forretningsmuligheter og levere topp kvalitet også for framtidige prosjekt sier Nils Johan Myrene, prosjektleder i Havyard Global Solutions.

LIGNENDE ARTIKLER

av -
Styret i Havyard Group har besluttet å bygge nytt administrasjonsbygg ved gruppens skipsverft i Leirvik i Sogn. Administrasjonsbygget skal etter planen stå ferdig etter...

av -
Havyard Group og Forland Shipping samarbeider med Bergen Maritime Skole om å øke studentenes kunnskap om og interesse for moderne skipsteknologi. Under Karrieredagene 2013 i...