Hjem Nyhetsarkiv Bygger ny losbåt

Bygger ny losbåt

av -

Kystverket inngikk nylig en avtale med Marine Alutech om levering av ny losbåt. Fartøyet skal leveres i januar 2013.

Losbåten vil være av den sjette i serien som er bygget på samme konsept som Los 118-Los 122. Båtene er konstruert for å holde vekt, drivstofforbruk og avgassutslipp på et lavt nivå. Denne type fartøy er godt ustyrt og har et komfortabelt førermiljø i form av lavt støynivå, ergonomisk utforming og god luftkvalitet for førere.

─ Dette blir den åttende losbåten vi bygger på like mange år. Vi må bygge minst et fartøy i året for å holde en jevn snittalder på flåten, sier Jan Eirik Tveit, teknisk sjef for losfartøy i Kystverket.

Den nye losbåten, som vil koste ca 13 millioner kroner, skal utrustes med to motorer, hver på 650 hestekrefter med en maks fart på 28 knop.

Marine Alutech har lang erfaring med fartøystypen og har tidligere levert losfartøy både til Sverige og Finland. De har også levert fartøy til Sjøforsvaret.

LIGNENDE ARTIKLER

Foto: Birger Kullmann Design

av -
Redningsselskapet fikk overlevert R/S 153 «KYSTVEKTEREN» fra Marine Alutech Oy AB Finland den 26. juni 2013 som byggenummer 450. Båten ble døpt ved Tønsberg...
LOS 123

av -
L/B «LOS 123» ble levert til Kystverket Rederi fra Marine Alutech Oy i Finland som byggenummer 440 den 22. mai 2013. Dåpen fant sted...